Not just History Σαν Σήμερα Η Μαρία Αντουανέττα παντρεύεται..

Η Μαρία Αντουανέττα παντρεύεται..

σαν σήμερα 16/5 του1770 τον Λουδοβίκο Αύγουστο, που μετά έγινε ΙΣΤ…

Η μητέρα της, Μαρία Θηρεσία, ήθελε να βελτιώσει τις σχέσεις του κράτους της με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη, ούτως ώστε να κερδίσει και πάλι η Αυστρία την εμπιστοσύνη της Ευρώπης. Περισσότερο ενδιαφερόταν, να συνάψει και να βελτιώσει τις σχέσεις της με το βασιλικό Οίκο των Βουρβόνων, που κυβερνούσαν στη Γαλλία, την Ισπανία και τη Σικελία. Συνεπώς, ο γάμος της Μαρίας Αντουανέτας με το μετέπειτα Λουδοβίκο ΙΣΤ’ της Γαλλίας ήταν ο απώτερος στόχος της βασιλικής οικογένειας της Αυστρίας. Η ένωση αυτή ήταν η τελευταία λύση της Μαρίας Θηρεσίας για την ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ των δύο κρατών. Μετά από πολλές διαπραγματεύσεις, ο βασιλιάς Λουδοβίκος ΙΕ’ της Γαλλίας ζήτησε το χέρι της Μαρίας Αντουανέτας για χάρη του εγγονού του, Λουδοβίκου ΙΣΤ’.

Το πρόγραμμα της Μαρίας Αντουανέτας, ύστερα από την πρόταση αυτή, ήταν αρκετά αυστηρό, ούτως ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες του βασιλικού οίκου της Γαλλίας, αλλά και να είναι έτοιμη για τα συζυγικά της καθήκοντα. Για το λόγο αυτό, ξεκίνησε εντατικά μαθήματα εκμάθησης των γαλλικών. Ο γάμος τους πραγματοποιήθηκε στις 19 Απριλίου 1770, στο γενέθλιο τόπο της νεαρής, πλέον, Βασίλισσας, στη Βιέννη. Τις επόμενες ημέρες, προετοιμαζόταν η αναχώρηση της για τη Γαλλία. Μια αναχώρηση που δεν επιθυμούσε καθόλου όμως, η Μαρία Αντουανέτα, η οποία μάλιστα σύμφωνα με ορισμένες πηγές έκλαιγε συνεχώς και οδυρόταν για την έκβαση που θα έπαιρνε πλέον η ζωή της.

Δυστυχώς, το 14χρονο κορίτσι δε μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα, και αποχαιρέτησε στις 21 Απριλίου 1770 τη μητέρα και τα αδέλφια της. Μετά από λίγες μέρες, στις 16 Μαΐου του ιδίου έτους, έγινε ο πραγματικός γάμος της Μαρίας Αντουανέτας με το μετέπειτα Λουδοβίκο ΙΣΤ’ στις Βερσαλλίες, και η νέα βασίλισσα παρουσιάστηκε και επίσημα στη γαλλική βασιλική αυλή.


 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *