Not just History Σαν Σήμερα Στην Κόλαση (του Δάντη)!!!

Στην Κόλαση (του Δάντη)!!!

Σαν σήμερα 4/9 του 1260 οι Γουέλφοι της Σιένας νικούν τους Γιβελίνους της Φλωρεντίας στο Μονταπέρτι. Οι Γουέλφοι βρίσκονταν με το μέρος του Πάπα ενώ οι Γιβελίνοι με του αυτοκράτορα. Ο Δάντης έλαβε μέρος σε πολέμους εναντίον των Γιβελίνων. Το 1292, το κόμμα των Γουέλφων ήρθε στην εξουσία και εκδίωξε από τα δημόσια αξιώματα τους αντιπάλους τους.
Ωστόσο ξέσπασαν έντονες διαμάχες μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να διασπαστούν στους Μαύρους, που υποστήριζαν πως δεν έπρεπε να δοθούν πολλά προνόμια στον λαό και στους Άσπρους Γουέλφους, τους δημοκρατικούς. Ο Δάντης πήρε το μέρος των Άσπρων, ωστόσο η πλευρά των Μαύρων επικράτησε με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε εξορία και επιπλέον στο να πληρώσει πέντε χιλιάδες φλωρίνια εντός τριών ημερών. Μετά από αδυναμία του Δάντη να πληρώσει αυτό το ποσό, μια νέα καταδικαστική απόφαση όρισε πως έπρεπε να καεί ζωντανός, όπου και αν συλληφθεί. Και ο μεν Δάντης δεν κάηκε, έστειλε όμως στην πυρά της Κολάσεως τους πολιτικούς του αντιπάλους όταν έγραωε τη Θεία Κωμωδία…Αμ, πως!!!

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiU_aSq7Pv5AhVghP0HHQPNC8gQFnoECB8QAQ&url=https%3A%2F%2Fwww.protagon.gr%2Fepikairotita%2Fi-kolasi-gia-ta-leipsana-tou-danti-44341886118&usg=AOvVaw0p7lxASbt8yKOovfFu_rky

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *