Not just History Σαν Σήμερα Μεγάλη η Χάρη του…

Μεγάλη η Χάρη του…

Σαν σήμερα στις 15/7 του 1240 ένα στράτευμα του Νόβγκοροντ υπό τον Αλέξανδρο Νιέφσκι νικά τους Σουηδούς στη μάχη του Νέβα.  Λίγο μετά νίκησε σε μια επική μάχη τους Τεύτονες ιππότες σε μια θρυλική μάχη με άλογα πάνω σε μια παγωμένη λίμνη και συνεργάστηκε άψογα με τους Τατάρους της Χυσής Ορδής..

Λίγα μόλις χρόνια μετά το θάνατό του, στα τέλη του 13ου αιώνα, εμφανίσθηκε ένα χρονικό με τίτλο Η ζωή του Αλεξάντρ Νιέφσκι (Житие Александра Невского). Σε αυτό περιγράφεται ως ο ιδανικός πρίγκιπας, που πολεμούσε στην πρώτη γραμμή κατά των εχθρών και έσωσε τη Ρωσία. Αυτή είναι η θέση, που πήρε ο Αλέξανδρος στη Ρωσική λαϊκή παράδοση ενώ η εκκλησία τον ανακήρυξε άγιο ήδη από τον 16ο αι αφού την έσωσε από τον Πάπα (βλ. Σουηδούς)…  Ιστιοφόρο με το όνομά του πήρε μέρος και στη ναυμαχία του Ναυαρίνου. Θαύμα.

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=video&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwixu9Ob8vn4AhXYVfEDHSlTB4MQtwJ6BAgJEAI&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DO5oNVJVJbuM&usg=AOvVaw3v4_B-8jKW0K5H7gstaYMb

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *