Not just History Σαν Σήμερα Ζωή σε λόγου μας…

Ζωή σε λόγου μας…

Στις 30/04 του 1945 ο Χίτλερ και η Εύα Μπράουν αυτοκτόνησαν, μια μέρα μετά το γάμο τους..

Αφού αποχαιρέτισε τους επιτελείς του, οι υπηρέτες του έσφιξαν θερμά το χέρι, δηλητηρίασε τον αγαπημένο σκύλο του και κλείστηκε στο προσωπικό του δωμάτιο, στο υπόγειο καταφύγιο με τη σύζυγό του Εύα Μπράουν.

Ο Χίτλερ φορούσε την επίσημη ναζιστική στολή, ενώ η Μπράουν ένα μπλε φόρεμα με λευκά λουλούδια. Το ζευγάρι που είχε επισημοποιήσει τη σχέση τους ένα βράδυ πριν, κάθισε πλάι πλάι σε ένα καναπέ. Ο Αδόλφος ήταν 56 χρονών και η Εύα 33. Όσοι περίμεναν απ’ έξω δεν άκουσαν το παραμικρό. Άλλωστε το πυροβολικό των Σοβιετικών που ισοπέδωνε το Βερολίνο δεν άφηνε χώρο για άλλους θορύβους. Έτσι ούτε πιστολιά ακούστηκε, ούτε αναστεναγμός…

Ένας από τους υπηρέτες του Φύρερ, ο αξιωματικός των SS Χάινζ Λίνγκε οσμίστηκε τη μυρωδιά από καμένο μπαρούτι, κοντοστάθηκε: «Δεν είχα το κουράγιο να ανοίξω την πόρτα», θα πει αργότερα. Όταν τελικά μπήκε στο δωμάτιο αντίκρισε ό,τι ο ίδιος φοβόταν και ό,τι ο πολιτισμένος κόσμος ευχόταν: τον Χίτλερ νεκρό! Πλάι στην Εύα Μπράουν υπήρχε ένα φιαλίδιο που μύριζε πικραμύγδαλο. Ήταν υδροκυάνιο, χωρίς αμφιβολία, το εισιτήριό της για τον άλλο κόσμο. Ο Χίτλερ ήταν πεσμένος στο χαλί που είχε ποτιστεί από το αίμα του. Τι ήταν ένα χαλί μπρος στις απέραντες εκτάσεις της Ευρώπης που ποτίστηκαν με το αίμα εκατομμυρίων αθώων ανθρώπων; Ο Λίνγκε, ο Γκέμπελς και ο Μάρτιν Μπόρμαν – το δεξί χέρι του Χίτλερ – είχαν τώρα την βαριά ευθύνη να εξαφανίσουν τις σορούς. Η βενζίνη… τακτοποίησε τις λεπτομέρειες. Ο Λίνγκε, ο Γκέμπελς και ο Μπόρμαν χαιρέτισαν φασιστικά φώναξαν «Heil Hitler» και παρέδωσαν τα δύο πτώματα στην πυρά της Ιστορίας… Έτσι, μέσα στις φλόγες, εξαφανίστηκε ο άνθρωπος, που τύλιξε ολόκληρο τον κόσμο στις φλόγες του Πολέμου.

Έκτοτε δεν έχουν λείψει διάφορες θεωρίες😱 Τα κυριότερα σενάρια που εμφανίσθηκαν, είναι τα εξής:

– Ο Χίτλερ πέθανε μαχόμενος ηρωικά, ένα ψέμα που είχε ξεκινήσει από τους Ναζί αμέσως μετά τον θάνατό του.

– Ο Χίτλερ ζει μεταμφιεσμένος. Μερικοί νόμιζαν ότι τον είδαν να δουλεύει κρουπιέρης σε γαλλικό καζίνο, να είναι βοσκός στις ‘Αλπεις ή ερημίτης σε μια σπηλιά.

– Ο Χίτλερ την «κοπάνησε» από το μπούνκερ( το μυστικό του καταφύγιο)  μέσα από ένα μυστικό τούνελ, επιβιβάστηκε σε ένα αεροπλάνο που τον απομάκρυνε από το κατεστραμμένο Βερολίνο, τον μετέφερε στη Δανία και μετά στην Ισπανία, από όπου μπήκε σε ένα γερμανικό υποβρύχιο και κατέληξε στη Νότια Αμερική. Η εξαφάνιση ενός ναζιστικού υποβρυχίου λίγο πριν το τέλος του πολέμου και η πραγματική διαφυγή ουκ ολίγων Ναζιστών στη Νότια Αμερική έδωσε ένα «άρωμα αξιοπιστίας» στο όλο σενάριο. Μάλιστα πρόσφατα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα αποκάλυψαν ότι ακόμη και η CIA των ΗΠΑ ερεύνησε μήπως όντως ο Χίτλερ ήταν ανάμεσα σε όσους Ναζί είχαν διαφύγει. Σύμφωνα με μια θεωρία, ο Χίτλερ είχε αλλάξει το όνομά του σε ‘Αντολφ Σιτελμάγιορ και εθεάθη στην Κολομβία το 1954, ενώ άλλα σενάρια τον έφεραν να ζει στην Αργεντινή ή τη Βραζιλία ή την Παραγουάη.

– Ο Χίτλερ κατέληξε με το υποβρύχιο σε μυστική ναζιστική βάση στην παγωμένη Ανταρκτική.

– Και το καλύτερο: Ζει σε μυστική ναζιστική βάση στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού (μπορεί και να μας βλέπει ακόμη…).

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *