SS

Στις 4/4 το 1925 ιδρύεται στη Γερμανία η Schutzstaffel, που σημαίνει «μοίρα ασφαλείας, και όλοι καταλάβατε ότι αυτά είναι τα SS, ένα σώμα που αρχικά αποτελούσε την ειδική φρουρά του Αδόλφου Χίτλερ και άλλων ηγετικών μορφών του κόμματος. Οι Mελανοχιτώνες μέλη των SS σχημάτιζαν μια μικρότερη, επίλεκτη ομάδα που υπηρετούσαν ως βοηθητικοί αστυνόμοι και, αργότερα, ως φρουροί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η σπουδαιότητα των SS αυξήθηκε σταδιακά μέχρι που επισκίασαν τα Τάγματα Εφόδου (SA), ενώ μετά το 1934 αποτελούσαν πλέον ιδιωτικό στρατό του ναζιστικού κόμματος.

Ο Χάινριχ Χίμλερ, αρχηγός των SS, μετέτρεψε επίσης τις τακτικές αστυνομικές δυνάμεις (όχι αυτές του κόμματος) σε όργανα τρομοκράτησης. Συνέβαλε στη δημιουργία της πανίσχυρης Μυστικής Κρατικής Υπηρεσίας (Geheime Staatspolizei) ή Gestapo. Αυτοί μη ένστολοι αστυνομικοί χρησιμοποιούσαν αδίστακτες και απάνθρωπες μεθόδους σε όλη τη Γερμανία προκειμένου να εντοπίζουν και να συλλαμβάνουν πολιτικούς αντιπάλους και άλλους που δεν συμμορφώνονταν με τους νόμους και τις πολιτικές του ναζιστικού καθεστώτος.

Τους μήνες που ακολούθησαν την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία, πράκτορες των SA και της Γκεστάπο πήγαιναν από πόρτα σε πόρτα αναζητώντας τους εχθρούς του Χίτλερ. Σοσιαλιστές, κομμουνιστές, ηγέτες συνδικαλιστικών οργανώσεων και άλλοι που είχαν καταφερθεί εναντίον του ναζιστικού κόμματος συλλαμβάνονταν και ορισμένοι εκτελούνταν. Περί τα μέσα 1933 το ναζιστικό κόμμα ήταν πλέον το μοναδικό πολιτικό κόμμα, ενώ είχε σχεδόν εξαλειφθεί κάθε οργανωμένη αντίσταση κατά του καθεστώτος. Η δημοκρατία στη Γερμανία ήταν νεκρή.

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiNuafttvn2AhV-R_EDHTJdCnYQFnoECAUQAQ&url=https%3A%2F%2Fwww.mixanitouxronou.gr%2Fi-ematovammeni-istoria-ton-es-es-na-skorpas-to-thanato-ke-na-dechese-to-thanato-o-christos-ine-o-gios-mia-ioudeas-pornis%2F&usg=AOvVaw0PAjtk_vvbUg8lXaALv1DE

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *